Küçük yangın kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Wiki Article

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini amelî görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli esaslı kriterler göz önüne kırmızıınarak hüküm verilmektedir. Özellikle esaslı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda makul bir müddet ısı ve kıvılcım geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılır.

Cümle Odası Yangın Kapıları : Dizge odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın baplarıdır, yangın dayanımının tarafı saf otomasyon sistemlerine isabetli aksesuarlarla donatılmıştır. Cümle odası yangın bapsı camlı olabilir.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli tül ve çeşitli kimyasal sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile yapım edilmelidir.

Dayanıklılık açısından, Z tipi yangın merdivenleri umumiyetle yangına, korozyona ve alım koşullarına dayanıklı çelik veya aldatmaüminyum gibi bek malzemelerden kuruluşlır.

Yanlış montaj yahut bakım, bapnın yangına karşı etkinliğini azaltabilir. Bu nedenle, yangın kapılarının profesyoneller tarafından monte Yangın Merdiveni Kapısı edilmesi ve prezantabl olarak arama edilmesi önemlidir.

Bir binada ne tür yangın merdiveni kullanılacağını belirleme eylemek ciğerin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak yahut çatı denetiminden mesuliyetli özel organizasyonlardan düşün soldurmak, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari bünyesına amelî yangın merdiveni seçilebilir, binanın yararlanma amacına şayeste türler tercih edilebilir.

Yangın merdivenleri yangın ile birlikte sel ve deprem üzere öbür doğal afetlerdede kullanılabilir olması hasebiyle titizlikle korunmalıdır.

Acil çıkış kapıları ve yangın merdivenleri, binada yangın çıkması durumunda insanoğluın binadan hızlı ve güvenli bir şekilde ayrılmasını sağlayan bir bapdır.

Yangın bapları özelliklerinden en önemlisi bağımlı ki alevlere karşı mukavemetli olmasıdır. Mukannen bir ısıevet kadar dayanıklı olan yangın baplarının insanoğluın dışarıya çıkmasını sağlamlayana denli dayanması çok önemlidir.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile kolaylıkla açılması sağlamlanabilir.

Gereç: Yangın baplarında genellikle çelik yahut bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı elan pekliklidir.

Yangına Dayanıklı Kapılar ile dayalı her detaya değindiğimiz hatmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi birliksına tıklayarak erişebilirsiniz.

Report this wiki page